Livet består af øjeblikke. Der de store øjeblikke og der er de små. Jeg samler på dem alle, men mest på de små som sker hele tiden, bare man husker at skønne på dem. Alt kan bruges. De første vintergækker i haven, lækkert brød, oplevelser, mennesker, dyr osv. Jeg fortæller om mine øjeblikke, måske kan andre glædes sammen med mig ved at læse om dem.
onsdag den 8. maj 2013
Efter regn, kommer sol.
I aften ved 18 tide, var der torden og kraftig regn.
Bagefter kom solen, og alt blev pludselig meget grønnere og smukt.
Det var ligesom alt var vokset på ingen tid.
Rabarberne havde fået store blade på et par timer !
Og sød-kirsebær træet var sprunget ud.
Måske er det bare fordi foråret prøver at indhente det forsømte på kort tid, men dejligt er det.
fredag den 3. maj 2013
Baby filte futter.
Så må jeg igang igen!
Med at strikke, filte og sy baby filte futter. Jeg plejer at have 4-5 par på lager, men har netop givet det sidste par væk.
Jeg tror, jeg har lavet mindst 1000 par i årenes løb.
Det startede med, at min mor lavede et par til vores ældste datter da hun blev født.
Jeg har videreudviklet designet med fleecesål og teddybear indlæg.
Jeg strikker futterne med garn som er spundet af uld fra vores egne får. Efter fårene er klippet, sender vi den sorterede råuld til Hjerlholt uldspinderi. Af 10 kg finsorteret råuld, får jeg omkring 7-8 kg garn, i den tykkelse jeg ønsker.
Garnet er altid råhvidt. Jeg farver garnet i alle mulige farver med lanasyn som er "næsten" organisk, og skånsom for miljøet.
Jeg giver futterne i barselsgave, og de gør altid lykke.
søndag den 28. april 2013
Klar til sommer
Idag har vi været i haven, vejret var skønt med blå himmel og høj solskin.
Nu er roser beskåret, bedene trimmet, græsset klippet for første gang og havemøblerne er sat ud.
Bierne har fået vinterdækket af, og er gennemset så de nu kan begynde at gemme den honning de samler, uhm.
Æbletræerne i frugthaven står med store blomsterknopper, klar til at springe ud og blive bestøvet af bierne.
tirsdag den 23. april 2013
Græskar
Idag har jeg forkultiveret 3 slags græskar.
Det er et eksperiment, da jeg aldrig før har dyrket græskar med henblik på at spise dem. Dem, jeg har dyrket har været til at lave Halloween hoveder af.
Men nu er jeg blevet inspireret af en programserie på Dr 2, som blev vist i vinter, nemlig River Cottage med Hugh Fearnley-Whittingstall.
Han har blandt andet en filosofi om at god mad er tilberedt af friske ingredienser - helst dem der er i sæson og dyrket lokalt.
Han lavede en masse forskelligt mad i programmerne, også med græskar. Det så vildt lækkert ud.
Så nu har jeg købt de 2 bøger han blandt andre har skrevet, som er oversat til dansk.
Begge bøger rummer opskrifter og køkkentips, kulinariske debatindlæg og opfordringer til at spise bæredygtigt.
Der er flest opskrifter i "Hverdags mad fra River Cottage".
Jeg havde lidt svært ved at finde et sted at købe græskarfrøene. Det er ikke den slags man har som hyldevarer på planteskoler og lignende.
Jeg fandt hos theplantexplorer et stort udvalg, til en god pris.
Så nu er det bare om at vente til de er spiret, og klar til at blive plantet ud i komposten.
søndag den 21. april 2013
Får og lam på græs
Så kom dagen vi har ventet på med længsel.
Får og lam skulle på græs. De går på en fold lige udenfor vores have, så vi kan gå og nyde dem hele sommeren på tæt hold.
Hvert år er der larm og panik på folden, fordi lammene ikke kan finde deres mor.
Moder fårene nyder at komme ud og spise det friske græs, og glemmer for en stund at svare deres lam når de kalder på dem. Det betyder at lammene løber fortvivlet rundt og leder, mens de bræger højlydt. Der går lige en dags tid før alle har fundet rytmen, og der falder ro på flokken.
Abonner på:
Opslag (Atom)