tirsdag den 25. juni 2013

Årets første honning høst, 2 del


Husker du sidste indlæg? Om hvordan vi slynger honning. Nu følger 2 del...

Efter honningen er slynget, skal den røres med et stort piskeris, for at slå sukker krystallerne i stykker, og honningen bliver blød og cremet.


Man rører i honningen i en uges tid, et par gange om dagen. Når honningen ændrer farve og bliver mere tyk i konsistensen skal den hældes på glas. 





Der er mellem 450 og 500 gr honning i hvert glas. Derefter skal glassene stå et par dage og stivne.




Læg mærke til hvordan farven er skiftet fra gylden til hvid. Honningen har forskellig farve alt efter hvad bierne har bestøvet, om foråret er det raps og frugttræer der er i honningen. Ved næste slyngning er honningen mørkere og mere krydret i smagen, der er det sommerblomster og andre træer som giver farve og smag.

Så kommer der etiketter på.



Og honningen er klar til salg.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar