søndag den 12. februar 2017

Koldhævede valnøddeboller.




Valnøddeboller er godt.

De er lækre til morgenbrød, til madpakken, til eftermiddagsteen eller bare lækre.

Jeg bager tit valnøddeboller, og min opskrift er bare så nem.
Dejen bliver rørt sammen dagen før de skal bages og kræver ingen specielle ingredienser.

Vores valnøddetræ giver os så mange valnødder hvert efterår at vi har dem i rigelige mængder og mange af dem ender i brød og boller.

Til ca 12 boller skal du bruge:

3 dl kærnemælk
3 dl koldt vand
20 gr gær
5 dl grahamsmel
3 dl hvedemel
1 dl havregryn
1 tsk salt 
1 håndfuld valnødder

Sådan gør du:

Kærnemælk, vand, gær og salt røres sammen.
Tilsæt grahamsmel og havregryn og rør rundt.
Tilsæt hvedemel og valnødder indtil dejen ikke er for flydende, men til at røre i.
Sæt film på skålen og sæt den i køleskabet natten over.

Næste morgen sættes bollerne på en bageplade med bagepapir med en spiseske. 
De skal IKKE æltes eller formes.


Forvarm ovnen på 250 grader (varmluft) 
Sæt bollerne i ovnen og skru ned på 225 grader og bag dem i 15 minutter.


Fyldet i bollerne kunne også være kerner, rosiner, revne gulerødder eller andet.

Kun fantasien sætter grænser.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar