torsdag den 12. juni 2014

Hyldeblomstsaft, sommer på flaske !



Når hylden blomstrer og dufter skønt i hegn, er det sommer for mig.
Og tid til at lave hyldeblomstsaft - til at drikke som saftevand, til at fortynde med hvidvin eller danskvand, til is og til kager.
Lige meget hvad man bruger den til, så kan man ikke lave for meget, den skal nok forsvinde.



Til 3 liter færdig saft skal bruges :

50 blomsterskærme - klip blomsterne af de grove stilke 
3 økologiske citroner
3 spsk citronsyre
2 kg lyst rørsukker
2 liter vand.

Klip blomsterne i en stor gryde.



Skær citronerne i skiver og læg dem ovenpå blomsterne.
Drys sukker og citronsyre over.
Hæld det kogende vand over grydens indhold og rør rundt.
Læg låg på gryden og sæt den i et køligt rum/ køleskab i 3 dage.


Rør i gryden af og til. 
Si saften gennem et rent klæde og hæld saften på skolede flasker.
Jeg fryser altid mit saft, så behøver jeg ikke at bruge konserveringsmiddel. 
Husk bare at flasken ikke må fyldes helt, da væske udvider sig når det bliver frosset, ellers springer flasken.

Det er ikke svært, så kom bare igang.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar