onsdag den 31. august 2016

Lækker chokoladekage




Når jeg skal bage en chokolade kage, der er hurtig at lave og rigtig lækker, bliver det tit Mrs.Dunn's varme chokoladekage.

Jeg har bagt den mange gange, og den er lige god hver gang.

Det er en gammel opskrift fra Isabellas Veranda.

Du kan finde den på linket eller du kan få den her:

Tærtebund:


2 dl hvedemel
1 dl flormelis
100 gr smør
1-2 spsk vand

Fyld:

50 gr mørk chokolade, minimum 70%
100 gr smør
2 æg
200 gr sukker
50 gr mel
1 tsk bagepulver

Tænd ovnen på 180 grader.

Hak smør, flormelis og mel i en foodprocessor, saml dejen med vandet.
Læg dejen koldt i en times tid.

Rul dejen ud og læg den i en smurt tærteform. Bag bunden i ca 10 minutter.

Lav imens fyldet:

Smelt chokoladen i smørret i en tykbundet gryde ved svag varme.

Hæld blandingen i en skål og rør æggene i et ad gangen.
rør mel, sukker og bagepulver i og fordel fyldet på den forbagte bund.

Bag kagen i ovnen i 25 minutter, men kig til den efter 20 minutter.

Det er vigtigt at kagen ikke bliver helt gennembagt, men stadig er let flydende i midten.

Kagen vil synke lidt sammen, når den tages ud af ovnen. 

Serveres lun med frugt og/eller vanilleis.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar