søndag den 5. juni 2016

Søndag ved stranden



Sol, sommer og fridag.

Vi har haft en herlig søndag sammen med farfar og Besse, som også er vores børnebørns oldeforældre.

De låner hvert år en strandhytte og holder ferie der i 3 uger. Det er den mest hyggelige, gamle og charmerende feriebolig der findes.




Vi var der hele familien. Vores døtre, svigersønner og børnebørn.






Der blev snakket, leget, badet, spist og hygget.









Jeg nyder når vi alle er samlet.  

Det er som, da jeg var barn og hele familien var samlet hos min mormor og morfar, næsten hver søndag til middag. 
Så gik snakken om alting og ingenting, og vi alle kunne følge med i hinandens liv.







Vi havde samtidig det mest fantastiske sommervejr, man kunne ønske sig. 
Lad os håbe at der kommer flere af disse dage i løbet af sommeren. 


torsdag den 26. maj 2016

Skovmærker.



Jeg holder meget af at gå tur i skoven.

Idag kørte jeg til nærmeste skov, da jeg fik fri fra arbejde, og gik en tur.

Lige for at rense hovedet for tanker og travlhed.




Hele skovbunden var dækket med skovmærker, og duften fra dem var fantastisk, som sommer og sol.

I gamle dage bandt man kranse af skovmærker og hængte dem op i stuerne for at sprede velduft.

Man kan også plukke en lille buket, og hænge den op i for eksempel badeværelset, da duften udløses i fugtige omgivelser.

Duften koncentreres i planterne ved tørring.
Så kan kransen/buketten blive hængende og dufte når den er tørret.



Jeg plukkede en lille buket til at tage med hjem. 
Nu står den og dufter på spisebordet.



Rabarberkage, måske verdens bedste.










Nu hvor rabarberne er på det højeste,
vil jeg give jer opskriften på den mest fantastiske rabarberkage jeg kender.

Den smager så englene synger og det er meget svært at nøjes med èt stykke kage.



Til bund:
4 ½ æggehvide
200 gr sukker
1 tsk hvid balsamico eddike
200 gr groft hakkede mandler med skal

Rabarberskum:
300-400 gr rabarber
160 gr sukker ( rørsukker er bedst, da det giver bedre smag )
1½ spiseske kartoffelmel
Korn fra 1 vanilliestang
½ liter piskeflødepisket til skum

Pynt:
400-500 gr jordbær
100 gr mørk chokolade hakket

Ovnen tændes på 175 grader.

Pisk hviderne stive, tilsæt sukker og eddike og pisk til hviderne er helt stive.
Vend de hakkede mandler i æggehviderne.

Fordel hviderne i en rund bageform på 24 cm, som er foret med bagepapir.

Bag bunden midt i ovnen i 25-30 minutter og lad den køle helt af.

Skær rabarber i 2-3 cm store stykker,og fordel dem i et ovnfast fad, der er foret med bagepapir.
Drys rabarberne med sukker, kartoffelmel og vaniljekorn, læg vaniljestangen med, den giver fin smag, og bag rabarberne i ovnen i 30 minutter.

Lad dem køle helt af, fjern vaniljestangen, og rør rabarberne sammen til en ensartet masse.

Vend rabarbermassen i flødeskummet, og fordel det over mandelbunden.

Pynt med halverede jordbær og hakket chokolade.

Mums, velbekomme.






onsdag den 25. maj 2016

Min strikke/hækle klub



En aften hver måned, mødes jeg med fire skønne piger for at strikke/hækle.



Det startede med vores fælles veninde, som inviterede til den første aften. 

Det er, for mig, blevet et dejligt pust i hverdagen, hvor jeg bare kan slappe af sammen med nogle søde mennesker.
Jeg glæder mig til hver gang vi skal mødes.







Vi hygger, snakker, strikker, hækler, snakker, deler opskrifter, snakker og hygger lidt mere.

Vi er alle forskellige steder i livet og har mange forskellige interesser, men vi er fælles om vores strik og hækleri.

Ja, vi får også tid til at tale om alt andet, og følge med i hinandens liv.






Jeg bliver så meget, inspireret af at se alle de lækre og spændende projekter mine strik/hækle veninder har gang i. 

Der bliver også udvekslet historier og gode tips om hvor det er godt og billigt at handle garn og andre spændende sager.

Vi har ingen regler, vi deler strikkeerfaringer og opskrifter samt råd og hjælp til hinanden.
Det er bare ren hygge.







lørdag den 30. april 2016

Forårs sysler i urtehaven



I bededagsferien har jeg været i urtehaven.

Der skulle sættes løg, sås frø og hakkes ukrudt. 
Jeg nyder at gå og rode i urtehaven, og glæder mig til at høste det jeg har sået/sat.

Min urtehave består af 7 lave højbede, der er 130 cm brede, så jeg kan nå ind over bedene uden at gå i dem.
Det betyder at jeg kan plante tæt og udnytte pladsen optimalt.
I det første bed har jeg roser. 


Jeg har sat 3 slags stikløg, rødløg, bananløg og zittauerløg.
Der er sået almindelige orange og flerfarvet gulerødder, radiser, romaniesalat, rød krølsalat, dild, spinat og almindelig og bredbladet persille. 
Kartoflerne er under fiberdug og blev sat i marts.

Senere skal jeg så rødbeder.

I drivhuset har jeg forkultiveret grønkål, pastinak, 2 slags squash, porrer, georginer, stoltekavalerer, frøkenhat og ærter.
Det skal plantes ud efterhånden som vejret tillader det.

Jeg kan godt lide at have blomster i urtehaven, det er så hyggeligt, at det er lidt uformelt og sammenvokset.



Foran ved urtehaven er der efterårs hindbær, Autum bliss, og i bedet foran er der rabarber, peberrod, krydderurter, opstammet stikkelsbær og ramsløg.

Ved indgangen til urtehaven er der ved buen plantet en Honningrose som dufter helt fantastisk når den blomstre.

Nu venter jeg bare på at foråret vil vise sig fra en mild og lun side, så det hele kan spire og gro.