søndag den 10. juli 2016

Strikkekrus til Inga.





Jeg holder meget af at give gaver, især til mennesker som betyder meget for mig.

Jeg gør mig umage for at købe gaver som passer til og forhåbentlig glæder modtageren.

Min veninde, som jeg har kendt det meste af mit liv, har lige haft fødselsdag og  jeg ville gerne give hende en god gave.



Hun har næsten altid strikketøj i hænderne, og har gang i flere projekter hele tiden.

Det var derfor oplagt at give hende noget der relaterede til strik.

Til jul holdt jeg juleaften med min niece, som også er en kreativ sjæl, og hun fik nogle strikkekrus fra Else Rasmussen i julegave. 



Jeg forelskede mig straks i dem og kontaktede Else.
Hun ville gerne lave krus til mig, jeg kunne endda få dem i den farve jeg ønskede.
Hun laver også de fineste garnskåle.



Jeg måtte eje nogle krus selv, så jeg bestilte også 2 til migselv. 

Mon ikke jeg må have flere, de er så flotte og kan fås i mange skønne farver.

søndag den 3. juli 2016

Italiensk is, a al mor.




Sommetider finder man noget som var glemt.

Jeg skulle have en dessert med til et arrangement, og var lidt tom for ideer.

Jeg havde ikke lyst til at bruge favoritterne, så jeg kiggede i min opskrift mappe.

Her fandt jeg min mors opskrift på italiensk is, det var det hun kaldte den, jeg ved ikke hvor italiensk den er, men isen smager godt.

Hun lavede den tit, så jeg blev lidt nostalgisk da jeg fandt opskriften.

Isen er rigtig god, der er knas og meget smag i den.


Opskriften er til 4 personer.

4 æggeblommer
6 spsk flormelis
200 gr mørkchokolade( ca 60 %)
25 gr mandler
6  makroner
½ liter piskefløde

Pynt: 
Jordbær, blåbær
hvid chokolade

Æggeblommer og flormelis piskes hvidt og luftig.

Halvdelen af chokoladen smeltes over vandbad og vendes i æggemassen.

Resten af chokoladen hakkes groft sammen med mandlerne.
Makronerne knuses groft.
Blandes i æggemassen.

Jeg rev også skallen af en økologisk appelsin i, den er god sammen med chokoladen. Du bestemmer selv.

Fløden piskes og vendes i.

Hældes i en springform ( ca 22 cm ) og sættes i fryseren i mindst 5 timer. 

Tages ud af fryseren 15 minutter før servering og pyntes med bær og hvid chokolade spåner.





fredag den 24. juni 2016

Rosa Helenae, Honningrose





I øjeblikket er det svært at gå ud i urtehaven uden at blive beruset af duften af roser.

En af mine ynglingsroser er Rosa Helenae " Lykkefund", også kaldet honningrose, har et blomsterhav af hvide/gule blomster. Den er en klatrerose og ikke remonterende.



Den dufter helt fantastisk, og tiltrækker alt hvad der flyver, går og kravler ( inklusiv undertegnede). Bier, sommerfugle og andre insekter summer rundt i blomsterne og suger nektar i sig.
Ærgerligt, at duften ikke kan lægges ind på bloggen.



Den vokser i "porten" ind til urtehaven. For 2 år siden blev den klippet helt ned, fordi den var for stor.
Nu er den tilbage for fuld musik igen.



Rosa Helenae får lov til at få fred for grensaksen indtil der ikke er flere blomster tilbage. 
Så bliver der klippet grene af i indgangen så der igen er adgang til urtehaven, uden man behøver at kravle derud.

Men indtil da, så får den fred.



I stuen kan den også være med.




tirsdag den 21. juni 2016

Det gode brød


IMG_5430


Et godt lækkert madbrød, som altid er et hit til buffet eller som tilbehør til suppe og middagsretter.

Brødet er super nemt at lave og lynhurtigt rørt sammen.

Dejen laves dagen før man skal bage det og passer næsten sig selv.

Jeg har delt denne opskrift med rigtig mange, som har smagt det hos mig. Og alle er enige, det er et rigtig godt madbrød.

Opskriften får du her :

15 gr gær
½ liter lunkent vand
600-650 gr mel
1 spsk salt
1 tsk oregano

Hvidløg/olie blanding :

2 fed presset hvidløg
1 spsk oregano
1 spsk flage salt
3 spsk olie

Ingredienserne røres sammen.
Overfladen smøres med olivenolie, og stilles tildækket ( jeg bruger vitawrap) i køleskabet i ca 12 timer.

Dejen hældes i en lille bagepapirsforet bradepande, glat dejen lidt og lav små huller med fingerne. 
Bages i 15 min for fuld skrue ( omkring 240 grader )

Sæt derefter temperaturen ned til 150 grader

Smøres med hvidløg/olie blandingen.
Bages så færdig i 45 minutter.

Oppskrift Hjemmelaget Foccacia Provencekrydder




lørdag den 11. juni 2016

Små øjeblikke af min lørdag.



Sikke en dejlig lørdag jeg har haft idag.

Weekend fri, solen skinnede fra en blå himmel og vi havde ingen aftaler.


Fra morgenstunden fik jeg kogt lidt jordbærmarmelade med et snert af citronsaft/skal. 
Vi havde ikke mere marmelade og jeg vil helst lave det selv, så ved jeg hvad der er i.




Så stod den på rengøring og tøjvask. 
Egentlig en god beskæftigelse, jeg har valgt at jeg ligeså godt kan lide at gøre rent, jeg kan alligevel ikke slippe for det.

Bierne har været flittige i den varme maj og juni og de har samlet masser af lækker honning og fyldt honningtavlerne i bistaderne.
Så idag skulle der slynges honning. 



Det fine vokslag blev skrabet af tavlerne, så honningen kunne slynges ud. 



Flydende honning er så smukt, det er som gyldent rav.


Lige før middag kom vores datter og barnebarn Mikkel på besøg.
Så skønt, med god tid og hygge.


Hylden blomstrer lige nu, så det var oplagt at lave hyldeblomst saft. Se indlæg fra 2014 her i bloggen på opskrift. 


I hegnet bagved vores fold står der en masse hyld, så det var nemt at få plukket til en portion saft.






Mikkel hjalp også til. 

Da Mikkel og hans mor var kørt hjem, var det tid til en chai latte og læsning på min nye terrasse. 

Midt i solen og varmen.



Lige før solen gik ned, var skyggerne lange.



Fårene gik stille omkring og der var en ro som kunne få én ned i tempo. 

Tak for en fantastisk dag.